OPSTIJGEND VOCHT
DICHTEN VAN KELDERS, TERASSEN EN VIJVERS


Bel voor een vochtanalyse op: 0486/81 50 25OPSTIJGEND VOCHT

Opstijgend vocht is een groot probleem. Heb je water in de kelder of een ander vochtprobleem? Dan ben je aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in vochtbestrijding en al meer dan 30 jaar een expert in kelderdichting!

Opstijgend vocht laten behandelen: U kelder waterdicht maken doen we met de juiste vochtbehandeling. Afhankelijk van uw wensen en budget bieden wij u de gepaste kelderdichting in West-Vlaanderen waarna u de ruimte weer als opbergplaats of woonruimte kan gebruiken. Zowel de kelder van een nieuwbouw alsook reeds bestaande kelders kunnen we van buiten waterdicht maken. Mail ons voor een vrijblijvende analyse: info@meesterklusser.be of bel: 0486/81 50 25

.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Tijdens een vochtdiagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Geregistreerde aannemer

. Met vakmanschap en inzicht pakken wij de vochtproblemen in uw woning of kelder aan en we leveren kwaliteit binnen de afgesproken tijdstermijn en dit aan de scherpste prijzen

30 jaar ervaring

Met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding in overleg werken wij de beste behandeling uit, steeds rekening houdend met het vochtprobleem.

Opstijgend vocht oplossen is ons vak

Opstijgend vocht is niet aangenaam en trouwen ook niet gezond! Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen en kan mits een correcte aanpak volledig opgelost worden. In dit artikel ontdek je de oorzaak en de mogelijke gevolgen van opstijgend vocht, hoe je het kan herkennen en we bespreken 3 methodes om optrekkend vocht te bestrijden, met hun prijzen per lopende meter.De oorzaak van opstijgend vocht kan door een expert eenvoudig aterhaald worden. Vochtige muren komen vaak voor in oudere huizen waar geen waterkering voorzien werd ter hoogte van het grondniveau. Door de afwezigheid van deze waterkering wordt het grondvocht geabsorbeerd door de muren. De hardnekkigheid van dit type vochtprobleem is afhankelijk van de grondwaterstand en de poreusheid en dikte van de materialen. Opstijgend vocht kan de muurafwerking aantasten en zelfs schade aan de constructie van woningen veroorzaken.

Men zegt opstijgend vocht bestaat niet

Opstijgend vocht bestaat niet !! Na grondig wetenschappelijk onderzoek van 20.000 bouwwerken in de Benelux, tussen 0 en 1.000 jaar oud komen we tot een eenduidige conclusie: ‘opstijgend vocht’ bestaat niet! Na duizenden klachten van eigenaars, die hun woning lieten injecteren tegen het zogenaamde ‘opstijgend vocht’, werden de gestelde problemen niet opgelost na de voorgestelde ingrepen en na de voorgestelde droogtijd. Na grondig onderzoek blijkt dat de juiste oorzaken helemaal geen opstijgend vocht waren. Er is nog steeds geen enkele woning gevonden waar ‘opstijgend vocht’ voorkomt. Als het probleem telkens niet opstijgend vocht was, dan is het logisch dat het injecteren tegen opstijgend grondvocht als oplossing ook niet kan werken. Is het injecteren tegen opstijgend grondvocht dan pure oplichting of gewoon onwetendheid? Laat ons aannemen dat de meeste aannemers hierover onwetend zijn. Ondertussen had er wel een belletje moeten gerinkeld hebben, als de klachten van de eigenaars blijven aanhouden. Wat zijn dan wel mogelijke oorzaken van de vochtproblemen? Na grondige analyse van 20.000 woningen zijn er diverse oorzaken mogelijk die wel allemaal de zichtbare en voelbare vochtschade meebrengen. Na uitsluiting van een aantal parameters komt men meestal wel snel tot een juiste oorzaak van de gestelde vochtproblemen. Eerst moet men het verlies op de aan- en afvoerleidingen nakijken, vervolgens moet het verhaal gekend zijn achter de oorzaken, waar is het begonnen, onder welke omstandigheden (weer, onweer, werken, omgevingswerken, enz.). Vervolgens moet men van beneden naar boven meten in de volledige woning en alles in kaart brengen. Aansluitend brengt een doorsnedetekening met aanduiding van de mogelijke aanwezige waterkeringen en vloerniveaus binnen en buiten snel duidelijkheid. Met een gezonde dosis logica wordt het snel duidelijk, wat symptoom, gevolgschade of de oorzaak is. ‘Opstijgend vocht’ is duidelijk een mythe maar geen realiteit. Meer weten? Kijk op www.humida.be voor het handboek “Waterdichting-, vocht- en condensatieproblemen” Eddy H. J. Cruysberghs Bouwkundig adviseur - Bouwpatholoog Gediplomeerd deskundige – Expert Forensisch technisch expert Vochtexpert

Opstijgend vocht behandelen - Overzicht van gespecialiseerde vakmannen

Travetanche: Opstijgend vocht.
De capillaire opstijging is onder meer afhankelijk van de poreusheid van de bakstenen, de dikte van de muur, de zouten in het metselwerk en de verdampingsgraad. Metselwerk wordt door opstijgend vocht aangetast tot een hoogte van ongeveer 60 cm; de hoeveelheid opstijgend vocht neemt af met de hoogte.

Opstijgend vocht bestrijden: stappenplan en prijsadvies.
Maatregelen ter preventie van opstijgend vocht omvatten ondermeer het aanbrengen van een waterscherm onderin de muur, zodat muren en grondwater niet met elkaar in contact konden komen. Bij moderne nieuwbouwwoningen worden wel voorzorgsmaatregelen genomen om de muren te beschermen tegen opstijgend vocht.

Wat is opstijgend vocht Vocht.be.
Indien de muur over de gehele lengte langs de onderzijde vochtig is, is er bijna zeker sprake van opstijgend vocht. Opstijgend vocht behandelen. Opstijgend vocht behandelen kan op ruwweg twee manieren: door muurinjectie of door het onderkappen van de muur.

Opstijgend vocht behandelen: vochtige muren injecteren, onderkappen. Vocht.be.
Opstijgend vocht kan meerdere oorzaken hebben maar de meest voorkomende oorzaak is het ontbreken van een beschermende waterkering waardoor grondvocht ongehinderd via de fundering in de muren kan trekken. Ook een beschadigd of foutief aangebracht vochtscherm kan tot problemen met opstijgend vocht leiden.

Opstijgend vocht behandelen Vochtbestrijding door Aqua Protect.
Opstijgend vocht behandelen: beschikbare premies. Voor wie bang is dat opstijgend vocht behandelen te duur zou zijn, is er evenwel goed nieuws. De problematiek die opstijgend vocht in muren met zich meebrengt is namelijk ook de Vlaamse overheid niet ontgaan.

Opstijgend vocht YouTube.
Autoplay When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next. Opstijgend vocht doe-het-zelf. Muren injecteren tegen optrekkend vocht met Silcores RX80 Duration: 301. Dirk Sanders 61160, views. Herstel van verzakte funderingen en funderingsproblemen URETEK Deep Injection Duration: 336.

Prijs opstijgend vocht behandelen: werkwijze en oplossing.
Oplossen opstijgend vocht door grondwater. Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat door de bakstenen zelf wordt opgetrokken, deze eigenschap noemt men capillaire werking. Bij nieuwbouw wordt dit probleem verholpen door een kunststofboord tussen de fundatie en bovenbouw te plaatsen, waardoor vocht niet meer kan opstijgen.

Contacteer ons

Conteer een expert in kelderdichting,want dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw keldermuren waterdicht gemaakt zullen zijn. Eerst moet de lekkage of de vochtproblemen achterhaad worden en pas nadien kan overgaan tot actie.

Bel ons voor een vrijblijvende vochtanalyse op: 0486/81 50 25 of mail: info@meesterklusser.be of ga naar ons contactformulier.

Kelderdichting - definitief ontharen - trouwringen - online dieet - campervan - busreizen - veranda - trapliften -

 

 

kelderdichting

Dany zaakvoerder

Geregistreerde aannemer met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding.