VOCHTBESTRIJDING
DICHTEN VAN KELDERS, TERASSEN EN VIJVERS


Bel voor een vochtanalyse op: 0486/81 50 25VIJVER WATERDICHT MAKEN

Vijver waterdicht maken? Dan zit je hier goed want onze experts kunnen u zeker helpen. Een vijver brengt leven in de tuin en is een sfeervolle plek om te vertoeven maar hij moet waterdicht zijn.

Vijver waterdicht maken

We kiezen voor een kwaliteitsvolle folie uit PVC of EPDM. PVC-folie is betrekkelijk goedkoop en leverbaar in diktes van 0,5mm tot 1mm. De gemiddelde levensduur van deze folie schommelt rond de 15 jaar. Nadeel is wel dat PVC-folie erg stug is, en daarom de nodige vaardigheid vereist om netjes geplaatst te worden. EPDM-folie is erg flexibel en rekbaar. Deze folie is duurder dan PVC-folie, maar wordt dan ook vaak verkocht met een garantie van 30 tot zelfs 40 jaar. De dikte van EPDM-folie varieert van 0,75mm tot 2mm. Algemeen wordt gesteld dat een dikte van 1,15mm volstaat, zonder een extra beschermingsdoek te plaatsen, maar vraag toch om advies in de winkel. Voor specifieke koi- of grote visvijvers raadt men het gebruik van EPDM aan. Voor een plantenvijver of kleinere vijvers met zowel planten als vissen is PVC prima geschikt. Laat je bij het kopen van folie adviseren, zodat je voldoende folie hebt, afgestemd op de oppervlakte, diepte en bijkomende tussendieptes van je vijver.

Zorg voor een egale ondergrond, vrij van scherpe voorwerpen. Je kan hiervoor een laag zand van 5cm gebruiken, die je goed aanstampt. Of je kan een vilttapijt of een beschermingsdoek kopen, maar ook oud papier kan perfect dienst doen. Bevochtig het eerst en verdeel het over de volledige vijveroppervlakte tot je een laag hebt van ongeveer 1cm. Laat de folie een tijdje opwarmen in de zon, dan is ie makkelijker te vormen. Spreid de folie (liefst met twee of meer personen) uit over het vijveroppervlak en laat de folie zo goed mogelijk aansluiten met de vijverwanden. Buig de uitstekende folie om en verberg de uiteinden (minstens 20cm) in de spouw van de gemetselde muurtjes. Pas als je de vijver vult moet je, wanneer het water halfweg is, stenen in de hoeken plaatsen om de folie er in te fixeren.

Laat u vijver waterdicht maken door een expert. Afhankelijk van uw wensen en budget bieden wij u de gepaste kelderdichting in West-Vlaanderen waarna u de ruimte weer als opbergplaats of woonruimte kan gebruiken. Zowel de kelder van een nieuwbouw alsook reeds bestaande kelders kunnen we van buiten waterdicht maken. Mail ons voor een vrijblijvende analyse: info@meesterklusser.be of bel: 0486/81 50 25

.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Tijdens een vochtdiagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Geregistreerde aannemer

. Met vakmanschap en inzicht pakken wij de vochtproblemen in uw woning of kelder aan en we leveren kwaliteit binnen de afgesproken tijdstermijn en dit aan de scherpste prijzen

30 jaar ervaring

Met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding in overleg werken wij de beste behandeling uit, steeds rekening houdend met het vochtprobleem.

Dichten van vijvers

Het dichten van vijvers is de specialiteit van Meesterklusser wij zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van vijvers. Maar dichten van kelder en terras kan uiterarrd ook.

Overzicht van gespecialiseerde vakmannen, tips en advies

Vijver waterdicht maken.
Bereken afhankelijk van het gebruikte baksteenformaat en de afmetingen van het muurtje hoeveel snelbouwstenen je nodig hebt. Per vierkante meter metselwerk, gebruik je gemiddeld 20l mortel. Bereid je de mortel zelf, meng dan 1 deel cement met 5 delen zand voor gewoon metselwerk. Voor waterdicht metselwerk kan je nog een vochtwerend additief toevoegen. Dat is hier wel aan te raden. Raadpleeg bovendien onze klus ‘Beton en mortel mengen’. Plaats profielen op de uiteinden van de eerste muur die je metselt. Dat kunnen aluminium profielen of loodrechte balken zijn. Ondersteun elk profiel met 2 schoorlatten, onder een hoek van 90° om ze stevig te fixeren.

Vijver waterdicht maken.
De oplossing van jdcoster is sowieso prima. Zelf heb ik een waterdichte pleisterlaag gebruikt als basis. Gewoon gepleisterd met 1 op 1 mengverhouding cement en zand. Daaroverheen heb ik een 2 componenten keldercoating gebruikt. Voldoende laten uitharden en daarna goed gewassen om eventuele resten te verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor de vissen/planten. Dit heb ik al 6 jaar geleden gedaan en het geeft geen krimp. Compleet waterdicht. Voor de ts is het zeker belangrijk om alles goed schoon te krijgen. Want anders doe je alles voor niets. Dat met die pet flessen snap ik nog niet helemaal. Zelf heb ik daar andere oplossingen voor.

Bart
Aqua-forte impermax vloeibare vijverfolie is een evolutionaire ontwikkeling voor de professionele vijverbouw. Nog nooit was het aanleggen van een vijver zo eenvoudig met een 400% elastische afdichting die bovendien drinkwater gekeurd is. Direct toe te passen op vochtvrije afgesmeerde vloeren muren of in combinatie met een geotextiel ondergrond direct in de grond te gebruiken ! Deze impermax vloeibare folie wordt in twee lagen van contrasterende kleuren aangebracht om een goede dekking te garanderen. De hoge elasticiteit (400%) overbrugt scheuren en barsten en verschuivingen in de ondergrond. Ideaal geschikt voor het waterdicht maken van zwemvijvers, beton vijvers, zwembaden, waterlopen etc. Sneldrogend, zelfs bij lage temperaturen.

EcoProof.
Een vijver waterdicht maken is geen gemakkelijke opdracht. Vaak is het door de complexe vormen, lastige hoeken en details niet handig om de traditionele vijverfolie te gebruiken. EcoProof Liquid Membrane is vloeibaar rubber dat gebruikt kan worden voor het waterdicht maken van een vijver. Nadat de vloeibare membraan wordt aangebracht op de ondergrond, kan er geen water meer doorheen. EcoProof Liquid Membrane is een natuurlijk en ecologisch product dat VOS-vrij is. Door deze unieke eigenschap is het product veilig voor het aquatisch leven in uw vijver. Voor meer informatie, kan u vrijblijvend contact opnemen met onze technische dienst.

Vijver waterdicht maken met vloeibaar rubber
Heeft u last van een lekkende vijver of zwembad? Dan kunt u met vloeibaar rubber uw lek eenvoudig en goedkoop dichten. Breng vloeibaar rubber aan in de kieren en naden van de vijver om zo lekken tegen te gaan. Uiteraard kunt u ook de gehele vijver preventief behandelen met vloeibaar rubber. Veilige oplossing voor uw vissen Een lekke vijver is voor uw vissen niet fijn, maar het lek dichten met chemische materialen is zo mogelijk nog slechter voor uw vissen en ook in het gebruik van een zwembad zijn chemicaliën niet aan te raden. Door de naden en kieren met vloeibaar rubber te behandelen, heeft u een duurzame oplossing die het milieu niet schaadt en daarmee ook uw vissen niet. Het vloeibare rubber is gemakkelijk aan te brengen met kwast of roller.

Waterdichting met bentoniet .
Naast waterdichting met 3D-folie, ter plaatse gedichte Firestone EPDM folie of op maat gemaakte polyester biedt Garpomat nu ook de materialen om vijvers te dichten met bentoniet. Bentoniet of zwelklei zoals het ook wel wordt genoemd is een natuurlijke kleisoort met hele kleine deeltjes die enorm opzwellen wanneer ze in contact komen met water. Bentoniet kan dus gebruikt worden om een waterdichte laag te maken op de plaats waar een vijver moet komen. U kan bentoniet gebruiken onder de vorm van droog poeder, te mengen onder de bestaande aarde of als mat, een laag bentoniet tussen twee textiellagen.

 

Contacteer ons

Conteer een expert in vijverdichting,want dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw keldermuren waterdicht gemaakt zullen zijn. Eerst moet de lekkage of de vochtproblemen achterhaad worden en pas nadien kan overgaan tot actie.

Bel ons voor een vrijblijvende vochtanalyse op: 0486/81 50 25 of mail: info@meesterklusser.be of ga naar ons contactformulier.

 

 

kelderdichting

Dany zaakvoerder

Geregistreerde aannemer met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding.