VOCHTBESTRIJDING
DICHTEN VAN KELDERS, TERASSEN EN VIJVERS


Bel voor een vochtanalyse op: 0486/81 50 25VOCHTBESTRIJDING KELDER

Vochtbestrijding kelder nodig? Dan zit je hier goed want onze experts kunnen u zeker helpen. Een van de oorzaken van vocht in de kelder is doorslaand vocht, vaak als gevolg van een hoge grondwaterstand of een verhoogde druk van het grondwater. Maar er zijn nog meer oorzaken aan te wijzen voor problemen met vocht in de kelder.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door infiltratie van grondwater. Door het ontbreken van een goede waterkering of door andere problemen met de constructie van het huis, wordt grondvocht door de muren opgenomen en gaat het zich verder in de muur verspreiden. Door opstijgend vocht worden de muren aan de onderzijde vochtig en raken pleisterlagen beschadigd.

Condensatie

Een gemiddeld gezin produceert gemiddeld 10 liter vocht per dag bij het dagelijkse huishouden (koken, wassen, douchen, enz.). Deze grote hoeveelheid vocht, die ook ontstaat door de vochtige lucht die wij uitademen, moet uit de woning worden afgevoerd. Wanneer dat niet voldoende gebeurt, bijvoorbeeld door het ontbreken van een goede ventilatie in huis, gaat de vochtige damp condenseren tegen ramen, deuren en koude muren

Vochtige kelder

Vocht in de kelder is ander veel voorkomend vochtgerelateerd probleem. Net als bij opstijgend vocht, is grondvocht hiervan de oorzaak. De wanden en de vloer van de kelder staan bloot aan het grondwater dat zich (onder hoge druk) een weg naar binnen probeert te banen. Een kleine scheur of spleet in de wand of een niet goed afgedichte doorvoer in de kelder kan al voldoende zijn om een vochtprobleem te veroorzaken

Bouwvocht

Bouwvocht is condensatievocht dat ontstaat tijdens het droogproces van bouwmaterialen die met water zijn vermengd.

Lekkage

Een veel voorkomende oorzaak van vochtoverlast is lekkage. Het gaat dan meestal om zeer kleine lekkages aan waterleidingen of CV leidingen waaruit druppelsgewijs water kom

Vochtbestrijnding kelder: U kelder waterdicht maken doen we met de juiste vochtbehandeling. Afhankelijk van uw wensen en budget bieden wij u de gepaste kelderdichting in West-Vlaanderen waarna u de ruimte weer als opbergplaats of woonruimte kan gebruiken. Zowel de kelder van een nieuwbouw alsook reeds bestaande kelders kunnen we van buiten waterdicht maken. Mail ons voor een vrijblijvende analyse: info@meesterklusser.be of bel: 0486/81 50 25

.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Tijdens een vochtdiagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Geregistreerde aannemer

. Met vakmanschap en inzicht pakken wij de vochtproblemen in uw woning of kelder aan en we leveren kwaliteit binnen de afgesproken tijdstermijn en dit aan de scherpste prijzen

30 jaar ervaring

Met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding in overleg werken wij de beste behandeling uit, steeds rekening houdend met het vochtprobleem.

Hoe gaan we te werk

Vochtbestrijding west vlaanderen, is een concept van Meesterklusser wij lossen u vochtproblemen in een mum van tijd op.Wij starten steeds met een bezoek bij u ter plaatse om de precieze oorzaak van het vochtprobleem en vochtbestrijding te bepalen. Na diagnose gaan we in het geval van optrekkend vocht over tot het verwijderen van beschadigde muurbekleding. Vervolgens worden op vaste afstanden en zo dicht mogelijk bij het vloeroppervlak gaatjes geboord waarin het vochtwerend product onder druk wordt ingespoten. Het product verspreidt zich in de muurconstructie en vormt een horizontale barrière tegen opstijgend vocht.

Hoe maak je de kelder waterdicht

Of er nu water binnensijpelt via enkele barstjes of je gemetselde kelder volledig onderstaat. Volgens vochtbestrijdingsfirma Noaqua is er maar één doeltreffende oplossing: een nieuwe kuip aan de binnenkant van je kelder. Michel Jans legt uit hoe het werkt. Nieuwe bezetting met mortel Foto: noaqua Bewaren Foto: noaqua Bewaren Die nieuwe kuip bestaat uit waterdichte cementeringen en beton. "We bezetten de muren met een waterdichte cementering die bestand is tegen de druk van het grondwater", begint Michel Jans. Laag voor laag Het proces bestaat uit verschillende fases. "We moeten starten op een zuivere ondergrond. Eerste stap is dus het reinigen van de muren onder hoge druk. Losse lage bezetting kappen we weg. Bij geverfde muren zandstralen we. Barsten en scheuren diepen we verder uit. Zo zijn ze later beter te herstellen. Dan pas zijn je muren klaar voor een hechtingslaag." Eerst de muren… Hierop komt een dichtingslaag met snelcement en een eerste laag hydraulische waterkerende cementering. Hydraulisch betekent dat het uitgeharde cement niet zal uiteenvallen als het in aanraking komt met water. We gaan verder met een gewapend pvc-net en een tweede laag hydraulische cementering." … dan de vloer Cruciaal voor een waterdichte kelder is een perfecte aansluiting tussen muren en vloer. "Die aansluiting, ook wel de kimnaad genoemd, cementeren we extra onder een hoek van 45°. Daarna gieten we een gewapende betonnen vloer met polymeer- en latexversterking. Dat is de basis voor je verdere vloeropbouw. Ten slotte brengen we nog twee lagen soepele hydraulische tweecomponentenmortel aan." Alternatief? Je kan een kelder ook droog krijgen met een vloerdrainage. Het water wordt dan onder een valse vloer afgeleid naar een pomp en zo verder afgevoerd. "Geen structurele oplossing", besluit Jans. "Wat als de pomp het begeeft? Of de elektriciteit uitvalt?"

Opstijgend vocht behandelen - Overzicht van gespecialiseerde vakmannen

Vocht in huis? Opstijgend vocht vochtbestrijding, kelderdichting en ventilatie.
Wat kan ik eraan doen? Kelderbehandeling Door het feit dat een kelder meestal gedeeltelijk of volledig onder grondniveau ligt is de kelder bijna automatisch één van de meest vochtige ruimtes in huis. In bestaande woningen zorg je met een paar weloverwogen maatregelen. Heb ik recht op premies bij renovatie vochtbestrijding of opstijgend vocht?

Mechelen Voordelige vochtbestrijding van uw muren en kelder.
Wanneer het huis niet van materiaal is gemaakt dat volledig vochtwerend is ontstaan er natte muren en vocht in de kelder. Om dit definitief tegen te gaan zijn doe het zelf producten niet voldoende, maar heeft u een vochtbestrijding firma nodig.

Vochtproblemen in de kelder oplossen Vochtbestrijding tips. Vochtproblemen in de kelder oplossen Vochtbestrijding tips.
Vochtbestrijding in de kelder. Problemen met vochtige kelders oplossen hangt af met de mate van het vochtprobleem, maar ook de manier waarop de kelder zal gebruikt worden in de toekomst. As je in je kelder bijvoorbeeld computermateriaal wilt stockeren, dan moet een vochtige omgeving vermeden worden.

Vochtbestrijding kelder? ABBI, specialist in vochtproblemen!
Een vochtige kelder is niet alleen vervelend, maar ook nog eens uitermate nefast voor je gezondheid en de constructie van je woning. Wanneer je vocht in je kelder opmerkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk over te gaan tot een gedegen vochtbestrijding van de kelder om verdere problemen of een escalatie ervan te vermijden.

vochtbestrijding Ninove: opstijgend vocht en kelderdichting door Healthy Homes-ninove/oost-vlaanderen.
Vochtige kelders die niet behandeld worden, kunnen allereerst de vastgoedwaarde fors doen dalen, maar ook het vocht uiteindelijk laten verspreiden naar de bovenliggende verdiepingen of aanpalende woningen. Om kelders te dichten gebruiken wij professionele producten. Dit in combinatie met onze bouwtechnische kennis is uw garantie op een volledig vochtvrije kel

Aqwa Zero bestrijdt al meer dan 20 jaar alle vochtproblemen.
Bel gratis: 0800 230 89. Aqwa Zero Jarenlange ervaring in Vochtbestrijding. Gratis diagnose aanvragen. Bel gratis: 0800 230 89. Water in de kelder kan u een complete stockageruimte kosten. Een specialist in kelderdichting kan u helpen om de kelder waterdicht te maken.

5 oorzaken en oplossingen van vocht in de kelder.
Aquatec vochtbestrijding adviseert u graag over de mogelijkheden, mocht u drainage overwegen. Vocht veroorzaakt door scheuren en beschadigingen. In oudere huizen ontstaan vaak scheuren en beschadigingen aan de muren. Hierdoor kan vocht van buiten naar binnen dringen. Dit doorslaand vocht in de kelder uit zich in loslatend behang en loslatend stucwerk, afbladdering van verf en schimmelvorming.

Contacteer ons

Conteer een expert in kelderdichting,want dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw keldermuren waterdicht gemaakt zullen zijn. Eerst moet de lekkage of de vochtproblemen achterhaad worden en pas nadien kan overgaan tot actie.

Bel ons voor een vrijblijvende vochtanalyse op: 0486/81 50 25 of mail: info@meesterklusser.be of ga naar ons contactformulier.

 

 

kelderdichting

Dany zaakvoerder

Geregistreerde aannemer met meer dan 30 jaar ervaring in kelderdichting en vochtbestrijding.