Waterverzachter plaatsen

Waterverzachter Op zoek naar een waterverzachter? Met een waterverzachter, ook wel waterontkalker of waterontharder genoemd, heb je geen kalkaanslag meer op kranen. Aquagroup is gespecialiseerd in het verzachten, ontharden en filteren van uw water. Elke installatie wordt geproduceerd in ons atelier te Waregem en door ons eigen team geplaatst. Zo koop je rechtstreeks bij de producent. Gratis advies nodig over een waterverzachter, grondwater- of regenwaterfilter, osmose of waterzuivering?  

Waterverzachter nodig? Bekijk hier enkele leveranciers

Waterverzachter prijs Waterverzachter prijs, kalk in water, waterkoeler prijs, waterfontein, drinkwatersysteem voor thuis, hard water, waterontharder prijs, waterontkalker prijs.

Ervaring met waterverzachters Een waterverzachter werkt op basis van ionenuitwisseling. Hard water stroomt vanuit de waterleiding langs speciale harsbolletjes die in de tank van de waterverzachter zijn opgeslagen. Tijdens dit proces gaat het calcium en het magnesium dat in het water is opgelost een reactie aan met het hars en bindt het zich eraan. Hierbij worden natriumionen en calcium ionen uitgewisseld waardoor het water uiteindelijk minder calcium bevat en dus zacht wordt. Na een bepaalde periode raakt de harskern in de waterverzachter verzadigd met kalk en moet deze gespoeld en geregenereerd worden. De waterverzachter doet dit meestal volautomatisch en gebruikt voor dit proces zout uit een zoutreservoir. Tijdens het regeneratieproces wordt de aanwezige kalk uit de waterverzachter verwijderd en via het riool afgevoerd.

  Aquarex waterverzachters Als je last hebt van hard leidingwater en je wilt het zachter maken, kun je een waterverzachter kopen. Er zijn echter verschillende soorten waterverzachters, die weliswaar allemaal dezelfde functie hebben, maar toch iets anders werken. Om er zeker van te zijn dat je een voor jou geschikte waterverzachter aanschaft, is het aan te raden om eerst advies in te winnen bij een expert. Een waterontharder bedrijf dat gespecialiseerd is in waterverzachters, kan je uitgebreid en deskundig informeren en bekijkt samen met jou welke oplossing het beste werkt in jouw specifieke situatie. Zo kun je er zeker van zijn dat het product optimaal werkt.  

Een waterverzachter: essentieel in huis! Wat is een waterverzachter? Een waterverzachter is een apparaat dat door middel van een natuurkundig proces (ionenuitwisseling) het leidingwater onthardt. Een waterverzachter wordt daarom ook wel waterontharder genoemd. Een waterverzachter wordt voornamelijk gebruikt om het sanitaire water (boiler / cv ketel) en het water voor de wasmachine te verzachten omdat de voordelen van ontharding dan het grootst zijn. Minder kalk in het water betekent minder kalkaanslag in de boiler en minder kalkafzetting in verwarmingselementen van wasmachines. Ook drinkwater kan onthard worden met een waterontharder, zij het onder een aantal voorwaarden.

Waterverzachter voor je boiler Water ontkalken, ja of neen? Het is al stof geweest voor heel wat discussies. Laat ons u de details besparen, het komt hierop neer: hoewel drinkwatermaatschappijen ons kraantjeswater voldoende zuiveren, blijft er altijd wel wat kalk over. Niet schadelijk voor ons, maar wel voor de gezondheid van onze huishoudapparaten. Een waterverzachter die kalk uit het water haalt, klinkt heel wat interessanter als u denkt aan de vele voordelen: minder energieverbruik, goed voor uw cv-installatie, een langere levensduur van uw elektrische toestellen en u gebruikt minder zeep en shampoo want die doen hun werk beter met ontkalkt water. U moet zelfs minder poetsen, want een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer is in uw badkamer en keuken. Halleluja! Nog niet helemaal overtuigd? Dan doen we er gewoon een schepje bovenop: de betere kwaliteit van het water is een weldaad voor uw huid en haar, en merkt u aan uw heerlijk zacht wasgoed en zelfs uw koffie en thee. De smaken komen namelijk volledig tot hun recht omdat er helemaal geen kalk in zit. Alles samengeteld kan u maar liefst tot 650 euro per jaar besparen dankzij een waterverzachter. Weg met die kalk. Kom langs in één van onze filialen en ontdek ons ruim aanbod.

Duurzaam bouwen - vochtbestrijding